Шумен  20 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Завърши проект „Разширяване и подкрепа за активно гражданство при формиране на местни политики в община Нови пазар“

Завърши проект „Разширяване и подкрепа за активно гражданство при формиране на местни политики в община Нови пазар“ Източник: Община Нови пазар

Област


Завърши проект „Разширяване и подкрепа за активно гражданство при формиране на местни политики в община Нови пазар“ по Програма ОПДУ.
Проектът беше насочен към подобряване на връзката между гражданската общност и общинската администрация, като основна цел бе стимулиране на гражданите за да участват активно във формирането на местните политики и инициативи.
Заедно Създаваме Промяна бе един от слоговете, които участниците в организираните мероприятия издигнаха с увереност, че истинската сила на общността идва от участието на всеки гражданин.
Изпълнени бяха основните цели на проекта:
1. Партньорство и сътрудничество- Установяване по-тясно партньорство между общинските институции и гражданското общество и работа за общото благо.
2. Отворено и отговорно управление- Внедряване по-прозрачни и отговорни процеси в управлението на общността, като се предоставиха възможности за гражданско участие в изпълнение на политики и инициативи.
3. Подобряване обслужването на гражданите- Предоставяне на качествени административни услуги и недопускане на проблеми като корупция и злоупотреба със служебна власт.
Как се включиха гражданите?
Проведените три кръгли маси, три информационни срещи и две кампании имаха за фокус участници представители на различни социални групи: младежи, пенсионери и бизнес предприемачи. Проблемите бяха фокусирани върху младежки политики и образования, социални политики и здравеопазване и икономическо развитие и бизнес начинания в Община Нови пазар.
Община Нови пазар приканва гражданите да споделят свои становища, мнения на форума на уебсайта на проекта: https://citizensrightsactions.eu/public/contacts
• Споделете вашите идеи: Имате идеи за подобрение на общността?
• Ангажирайте се: Станете част от инициативите и се включете в работните групи, които формират бъдещите съвместни проекти и решения на публична власт и граждани, НПО и бизнес структури.
• Участвайте в събитията ни: Следете нашата онлайн платформа и социални медии за информация за събития и уебинари.
Съвместните усилия на гражданите, бизнеса, НПО и общинската администрация могат да направят нашата общност по-добра и по-устойчива за създаване на по-добро бъдеще за Община Нови пазар.
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top