Шумен  15 °CСъбота, 6- ти Юни
USD  1.72624 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Затвор след ругатни към шествие и полицаи

Затвор след ругатни към шествие и полицаи Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Шуменец влиза в затвора за 6 месеца след като призна грубо нарушение на обществения ред и обида към граждани и полицаи, и сключи споразумение с прокуратурата. Районният съд е одобрил рецидивистът Атанас Атанасов да се превъзпитава половин година зад решетките при строг режим. Почти два месеца от наказанието му вече са изтекли, защото той е в ареста от деня на циничната си изява 24 април.
Тогава през града премина мирно шествие по повод 104 г. от геноцида над арменския народ, а Атанас и още двама негови авери без повод, но явно под въздействие на алкохол, започнали да обиждат участниците. Публичните ругатните насред пл."Оборище" бързо се прехвърлили върху четиримата униформени, които охранявали проявата. Атанас ги засипал с обиди - "мърши, помияри, смешници, палячовци". Заканвал се "На теб ти знам пасата, ще видиш какво ще ти се случи".
Приятелят му Мартин Георгиев също се включил с "цветисти" реплики. Той обаче нямал толкова богато криминално досие и за хулиганството Районният съд го е наказал само с 10 месеца пробация. През това време няма да променя настоящия си адрес и два пъти седмично ще се подписва пред пробационен служител.
Потърпевшите граждани и полицаи могат да предявят граждански искове за неимуществени вреди към двамата осъдени, пише в съдебните определения.
В момента хулиганите дължат само по 252 лв. деловодни разноски, а решението е окончателно.
 
 


Прочетете също
Top