Шумен  21 °CНеделя, 5- ти Юли
USD  1.74254 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Засякоха 91-годишен шофьор в насрещното по "Хемус" /обновена/

Засякоха 91-годишен шофьор в насрещното по "Хемус" /обновена/ Източник: Снимка: ОД на МВР-Шумен

Област

По време на пътната операция за безопасност в Шуменско, която продължи една седмица до днес, полицаи написали акт на 91-годишен водач, който бил установен да шофира насрещно в  скоростната лента на АМ "Хемус" . Случаят е от 18 май. Малко след 14 часа в дежурната част на областната дирекция са получени няколко сигнала от водачи на автомобили, които съобщили, че водач на лек автомобил Фолксваген "Голф"  с добричка регистрация се движи срещу движението и създава предпоставки за пътен инцидент. Водачът бил призован в сектор  "Пътна полиция"  на 20 май. Съставен му е акт за  установено нарушение на чл. 58 т. 4 от Закона за движение по пътищата , съобщават от полицията.
За 6 месеца дядото ще бъде лишен от книжка, трябва да плати и 1 000 лева глоба. 
Инфо Шумен научи, че мъжът е от добричко село и дошъл на гости на сина си. Изпуснал отбивката за Нови пазар и така станал нарушител.  Вчера, когато бил извикан да отговаря за действията си, пристигнал 2 часа преди обявеното време за прием.
Общо 1401 са засечените нарушители с превишена скорост.
Най-високата засечена скорост по време на операцията извън населено място е 129 км/ час при ограничение от 60 км/ час. Нарушението е установено в посока към гр. Търговище, където е въведена временна организация. Водач на лек автомобил Мерцедес със софийска регистрация е превишил двойно максимално разрешената скорост, за което му е издаден електронен фиш, глобата по който е 700 лева.
В населено място "рекордът" за най-висока скорост е поставил водач на лек автомобил Мерцедес със софийска регистрация. На 19 май е преминал през село Радко Димитриево със 108 км/ час при разрешена максимална скорост за населено място 50 км/ час. Освен парична глоба в размер на 700 лева свидетелството му за управление ще бъде отнето за срок от 6 месеца.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top