Шумен  21 °CПетък, 18- ти Окт.
USD  1.75995 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Защитници на "Тича" се срещнаха с губернатора

Защитници на "Тича" се срещнаха с губернатора Източник: Снимка: Фейсбук

Област

Представители на Централната рибно-опазваща организация организираха среща с областния управител на Шумен проф.Стефан Желев по болната тема - остава ли язовирът разрешен за любителски риболов или ще бъде под пълна забрана. Както Инфо Шумен писа, забраната се готви от проект на промени на Наредба 37. На срещата в петък присъствали и представители от Риболовен клуб "Чисти брегове" - Велики Преслав, на Община Върбица и риболовци от Варна.
"След като изслуша нашите доводи, областния управител ни уведоми, че е проведен разговор с министър Танева /министъра на земеделието б.а./ и промяна на язовир Тича, касаеща риболова, няма да има. Ще очакваме с нетърпение пускането за обществено обсъждане на проекта за изменение и допълнение на Наредба 37/2008 г. с надеждата, че действително от този проект е отпаднал язовир Тича", оповести Стефан Гочев, ръководител на местната група към ЦРОО.
Междувременно защитниците на язовира не стоят със скръстени ръце и преди ден участвали в установяването на двама бракониери. Единият от село Маломир карал не само "Лада нива" с номера за друг автомобил, а в нея били открити и бракониерски тъкъми.
"Ще продължаваме да опазваме язовира и ще направим всичко в рамките на закона любителският риболов на язовир "Тича" да продължи", категорични са от ЦРОО.
 
 


Прочетете също
Фото 17.10.2019 г. 11:07:25 ч.
Top