Шумен  4 °CСъбота, 4- ти Декември
USD  1.7322 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Започват проверки за спазването на мерките в област Шумен

Започват проверки за спазването на мерките в област Шумен Източник: Интернет

Област

Съвместни проверки започват от днес на територията на област Шумен за спазване на въведените противоепидемични мерки, съгласно Заповед №РД-01-856/19.10.2021г. на министъра на здравеопазването. Това беше решено на работна среща при областния управител Валентин Александров за координиране действията на контролните органи относно изпълнението на заповедта, с която се въвежда „зелен сертификат“ за дейности за закрито, считано от 21 октомври. В срещата участваха ръководители на институции, които са членове на Областния кризисен щаб и имат контролни функции съгласно заповедта на здравния министър. 
В съвместните проверки ще участват представители на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ и на община Шумен. До понеделник ще бъдат давани предписания и разяснения във връзка с разпоредбите в заповедта, без да се налагат санкции. Планирано е контролната дейност и съвместните проверки на институциите да продължат и през следващата седмица. 
Днес от РЗИ ще бъдат предоставени безплатни антигенни тестове на лаборатории от област Шумен, включени в Националната здравно-информационна система. Поръчани са и допълнително 2 000 теста, които се очаква да бъдат получени днес.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 01.12.2021 г. 14:55:36 ч.
Top