Шумен  9 °CНеделя, 26- ти Март
USD  1.82022 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Започва изграждането на новия довеждащ водопровод на Шумен

Започва изграждането на новия довеждащ водопровод на Шумен Източник: Община Шумен

Шумен

Със символична първа копка днес беше даден старт на изграждането на новия довеждащ водопровод от язовир „Тича“ до Шумен. На събитието по откриване на строителната площадка присъстваха зам.-кметовете Росица Антонова и Боян Тодоров, зам.-областният управител Христо Павлов, управителят на ВиК-Шумен инж. Емил Томов и ръководителят на звеното за управление на проекта Надежда Петкова.
Трасето, по което ще се работи е с дължина 22 километра, като крайната точка ще бъде помпена станция „1300“ на входа на Шумен. То ще минава в близост до съществуващото трасе. За изграждането на новия водопровод ще се използват тръби с диаметър 800 мм., които са складирани на временна площадка край Велики Преслав.
Управителят на ВиК-Шумен инж. Емил Томов обясни, че вече са издадени необходимите разрешения за строеж и скоро ще започнат същинските строително-монтажни дейности по довеждащия водопровод. „Пожелавам всичко да мине гладко и строителството да приключи в срок“, каза още инж. Томов.Ръководителят на проекта Надежда Петкова уточни, че се предвижда строителните работи да приключат до края на 2023 година, а до 15 декември да бъде получен и Акт 15. „Благодаря на всички, които помогнаха да стигнем дотук. Надявам се, че до края на тази година да успеем да завършим със строително-монтажните дейности по всички обекти“, допълни Петкова.
Изграждането на новия довеждащ водопровод е част от интегрирания проект на ВиК-Шумен за подобряване на водния сектор, който се реализира по ОП „Околна среда 2014-2020“. Общата стойност на проекта е 126 564 455 лв., като за водопровода са предвидени почти 68 млн. лв. По проекта се извършва и подмяна на канализационна мрежа в Шумен, като дейностите започнаха в началото на месец януари.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 23.03.2023 г. 16:50:51 ч.
Шумен 23.03.2023 г. 16:50:51 ч.
Промяна в движението
Top