Шумен  20 °CПон, 20- ти Септ.
USD  1.6603 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Започнаха ремонти на улици и паркинги в община Нови пазар

Започнаха ремонти на улици и паркинги в община Нови пазар Източник: Община Нови пазар

Област

През април месец 2021 година, кметът на община Нови пазар Георги Георгиев съобщи, че е започнала процедура за частични и текущи ремонти на част от улиците в община Нови пазар.
Два месеца по-късно, ремонтните работи са в ход, като основно ще се наблегне на силно компрометираната пътната настилка, по паркоместата в Нови пазар и участъци със силно разбити улици в селата.
На първи етап това се случи в селата Стан, Зайчино ореше, Мировци и Правенци, а миналата година бяха ремонтирани участъци в село Преселка.Отделените средства за тези села са на стойност 188 138 лева, с ДДС.
Финансирането е изцяло от бюджета на общината, а общата стойност на проекта е 288 015 лева, с ДДС.
На 27 юли 2021 година започна и втори етап, в който са включени частични ремонти на паркингите на следните улици в град Нови пазар: „Ст. Караджа“ 48, Чавдар войвода“ 3 и 5, „Ангел Ангелов – Дядото“, Кооперативен пазар, „Бреза“, както и паркинга около общинския пазар, ул. „Хаджи Димитър“ 42, „П. Евтимий“, „Бачо Киро“ 2, паркинга на Бърза помощ, „Христо Смирненски“ 29, ул. „Хаджи Димитър“ ОК384-ОК394. Цялостен ремонт на пътната настилка е предвиден за улица „Васил Левски“ 7 и 9 (карето между улици „Бузлуджа“ и „Гоце Делчев“)
Отделените средства за ремонти на територията на град Нови пазар са на стойност 99 877 лева с ДДС.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top