Шумен  15 °CСъбота, 6- ти Юни
USD  1.72624 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Започнаха машинни ремонти по улиците

Започнаха машинни ремонти по улиците Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

От днес започват строително-ремонтните дейности по уличната мрежа в Шумен, съобщиха от общината. В момента се работи по ул. „Цар Освободител“, в участъка от ул. „Климент Охридски“ до ул. „Панайот Волов“. Днес се фрезова асфалта и след това ще бъде извършено цялостно машинно преасфалтиране. От общинската администрация напомнят, че е въведен временен режим със спиране на движението.

Веднага след приключване на работата в този участък, в края на седмицата, строителните дейности ще продължат по бул. „Ришки проход“, в участъка от ул. „Съединение“ до бул. „Мадара“. Ще бъде цялостно преасфалтирана и пътната връзка между бул. „Ришки проход“ и бул. „Мадара“. Ремонтите на трите места са на обща стойност 175 000 лева и ще се извършва от фирмата „Барс“ АД, която е спечелила обявената обществена поръчка.

За изпълнител на строителните дейности по следваща позиция в тази обществена поръчка – ремонт по ул. „Съединение“, в участъка от ул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Мизия“ на стойност 34 000 лв., е избрана фирмата „Пътища“ АД.
Гражданите ще  бъдат своевременно информирани за адресите, където ще продължат строително-ремонтните работи по улиците в Шумен и ще се въвежда временна организация на движението.
В програмата за обновяване на уличната мрежа на територията на общината от миналата година е предвидено цялостно преасфалтиране на по-големи пътни участъци.
Кърпежите на дупки се извършват от общинското предприятие „Строителство и благоустройство“, което има заложени 300 000 лева в бюджета си за дейността.
В момента текат и други процедури за текущ ремонт на уличната мрежа на територията на община Шумен и на улиците, които ще влязат в разширението на "синята зона" в центъра на града, уточняват от общината.


 
 
 


Прочетете също
Top