Шумен  6 °CПетък, 28- ми Февруари
USD  1.78175 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Започна подаването на заявления за лична помощ

Започна подаването на заявления за лична помощ Източник: infoshumen.info

Шумен

Подаването на заявления за лична помощ от хора с увреждания, жители на община Шумен започна днес. Това се прави лично или чрез упълномощено лице до кмета на общината по настоящ адрес. Желаещият да ползва социалната услуга не трябва да получава друга подкрепа за същите потребности през периода, през който ще има лична помощ. Одобрените лица ще бъдат обслужвани или от асистент, който те са избрали, или от такъв, предложен от Община Шумен, която е доставчик на услугата.
Лична помощ имат право да получат възрастните с 90 и над 90 % степен на увреждане или трайно намалена работоспособност, децата с право на чужда помощ с 50 и над 50 % степен на увреждане, както и децата без право на чужда помощ с 90 и над 90 % степен на увреждане. Часовете за лична помощ се определят от степента на увреждане и може да достигнат до 168 часа на месец.
Всички необходими документи, сред които заявление по образец и направление с определен брой часове, издадено от Дирекция „Социално подпомагане”-Шумен, се приемат на адрес: ул. „Цар Иван Александър“ № 81, ет. 6, стая 606.Личната помощ ще бъде предоставяна от 1 септември, а заявления за ползването й ще се приемат и след тази дата.
 


Прочетете също
Top