Шумен   °CСряда, 24- ти Април
USD  1.83233 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Започна подаването на заявления за фонд „Ин витро“

Започна подаването на заявления за фонд „Ин витро“ Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Двойки с репродуктивни проблеми могат да кандидатстват за финансова подкрепа от общинския фонд „Ин витро“ в Шумен, напомнят от общинската администрация. Правилникът за организацията и реда за подпомагане на семейства и лица, които живеят на семейни начала и имат репродуктивни проблеми, както и необходимите документи за кандидатстване са качени на сайта на Община Шумен.
Те могат да бъдат разгледани и изтеглени от секцията „Административни услуги“, Дирекция „Социална политика и здравеопазване“ под номер 15 в списъка с услуги  – „Финансова подкрепа за семейства с репродуктивни проблеми“.  Комисията, която ще разглежда документите на кандидатите ще заседава в края на месец април. Общинският фонд „Ин витро“ осигурява финансова помощ веднъж годишно в размер до 1500 лв., като двойките ще имат право на подпомагане до три пъти. Процедурите могат да бъдат извършени в здравни заведения на територията на цялата страна. Фондът ще финансира изследвания, манипулации и процедури, които не се покриват от Центъра за асистирана репродукция или НЗОК след становище на специалист по репродуктивна медицина.
Кандидатите трябва да са български граждани, задължително е единият да има постоянен и настоящ адрес в община Шумен не по-малко от три години, да не страдат от тежки психични заболявания, да не са поставени под запрещение и да са с непрекъснати здравни осигуровки.
Попълненият комплект документи се подава в запечатан плик, адресиран до Дирекция „Социална политика и здравеопазване“ за АРТ (асистирани репродуктивни техники) на гише №3 (Изнесено деловодство) в Центъра за информация и услуги в сградата на общината. Към документите е необходимо да бъде приложено и копие на фактура с касов бон, която съдържа описание и стойност на извършените медицински дейности.
Припомняме, че в края на миналата година с решение на Общинския съвет бяха заделени 20 000 лв. от местния бюджет за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.
 
 
 


Прочетете също
Област 18.04.2024 г. 18:31:36 ч.
Top