Шумен  4 °CСъбота, 4- ти Декември
USD  1.7322 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Водата успешно е спряна, докладват от ВиК-Шумен

Водата успешно е спряна, докладват от ВиК-Шумен Източник: ВиК Шумен

Област

В ранните часове на 20.10.2021 г започна изпълнението на предвидените основни ремонти дейности за подготовка за зимния сезон в гр. Шумен
Към 9 ч и 30 мин. Деривация „ Тича“ е източена, което означава, че довеждащият водопровод от разпределителна шахта „Преслав“ до помпена станция 1300 и напорния водопровод от помпена станция 1300 до напорен водоем 13000 са източени и в момента вече се извпълняват изкопни работи за разкриване на участъците, върху които ще се работи.
Градската водопроводна мрежа на гр. Шумен все още се източва и за окончателното изпразване на системата ще бъде отворен пожарен хидрант в близост до градския пазар.
Вече се изпълняват ремонтни дейности на „Пети подем“, помпена станция „ Летището“ и местността „Сусурлука“. Изпразването на системата дава възможност за ремонт и подмяна на допълнителни елементи и съоръжения от мрежата, като пожарни хидранти, кранове и др. 
Към момента планираните ремонтни дейности се изпълняват по предварително изготвения график. 
Данни за актуалното изпълнение на планираните дейности ще бъдат съобщени в 15 часа. В случай на непредвидени обстоятелства, ще бъде публикувана съответната информация.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 01.12.2021 г. 14:55:36 ч.
Top