Шумен  15 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Започна „Международната научно-практическа конференция „Детската градина и уменията на 21 век“

Започна „Международната научно-практическа конференция „Детската градина и уменията на 21 век“ Източник: Община Шумен

Шумен

С приветствие на ректора на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ проф. д. н. Наталия Витанова днес беше открита „Международната научно-практическа конференция „Детската градина и уменията на 21 век“. С пожелание за „бъдещи професионални постижения и грижа за децата“, кметът на Шумен проф. Христо Христов отправи видео послание към участниците. Събитието се провежда под патронажа на кмета и събра гости от Гърция, Естония, Латвия, Литва, Испания, Португалия и Турция. Поздравителен адрес с пожелание за „ефективно партньорство за по-доброто бъдеще на нашите деца“ бе получен и от проф. Галин Цоков - служебен министър на образованието и науката. Сред официалните гости бяха: заместник областния управител Нели Георгиева, председателят на Общинския съвет  Ася Аспарухова, Десислава Петрова - зам.-кмет по „Бюджет и финанси“ на Община Шумен, и арх. Николай Симеонов - зам.-кмет по „Строителство и екология“.
Проф. Янка Тоцева от УНСС-София представи пленарен доклад на тема „Професионалните компетентности на детските учители през 21 век.“. Конференцията продължи с научния доклад на доц. д-р Емил Бузов от Великотърновския университет на тема: „Иновации в предучилищното образование“ и доклада на доц. д.н. София Дерменджиева от Югозападния университет на тема: „Предучилищното образование в съвременен контекст: мултимодално конструиране на социалното“.
Конференцията ще продължи и утре от 09.00 ч. с работа в три секции по проблемно-тематични области в Грандхотел „Шумен”.
Организатори на форума са Община Шумен, ШУ „Еп. Константин Преславски“, обучителен център „ЕвроПро“ ООД и шуменските детски градини „Пчелица“, „Братя Грим“ и „Светулка“.  
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top