Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Зам.министър Нанков: Ще върнем старата цена на водата

Зам.министър Нанков: Ще върнем старата цена на водата Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

ВиК-Шумен ще има нов управител, в момента се провежда конкурс и той като независим ръководител може да намали цената на водата. Комисията по енергийно и водно регулиране вдига цената, управителят може да реши друго. "Ще върнем старата цена от 3,30 лв. за кубик", обяви в Шумен пред журналисти зам.министър Николай Нанков. На въпрос не може ли по-надолу, той коментира, че ако зависи от него и безплатна би направил водата, но "някой трябва да плати натрупаната сметка".
ВиК-Шумен е едно от дружествата в страната в тежко финансово състояние, но МРРБ ще направи всичко възможно за стабилизирането им, като увеличи капитала им с чист финансов ресурс.
В същото време зам.министър Нанков похвали ВиК-Шумен за най-смисления проект, част от който е строеж на Пречиствателна станция за питейни води и подмяна на довеждащия водопровод от язовир "Тича". Проектът ще реши десетилетен проблем на шуменци. Местното ВиК първо стартирало обществената поръчка и сега най-важното е по-бързо да започне строителството. Колкото до нужното съфинансиране от страна на дружеството, зам.министърът обясни, че може да бъде взет нисколихвен заем. Не е нужно парите за съфинансиране да са налични, за да започне работа по Пречиствателната станция.
Зам.министър Нанков се срещна в Шумен с местната власт и бизнеса, за да чуе за свършеното и проблемите.
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top