Шумен  15 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Заловиха извършителя на няколко домови кражби

Заловиха извършителя на няколко домови кражби

Шумен

31-годишен мъж от с. Цани Гинчево е задържан в Полицейското управление в Шумен малко след като извършил домова кражба в малките часове на 23 април. Това информираха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Малко след 3.00 ч. в дежурната част на РУ-Шумен е приет сигнал от 51-годишна жена, която съобщила, че в жилището й на ул. „Дедеагач” е влязъл непознат, който извършил кражба на дамска чанта с лични документи, пари, тефтер и ключове за автомобил. Апартаментът не е бил заключен. Жената дала добро описание на мъжа и дрехите, с които е облечен.
Създадена е организация и са насочени полицейски екипи в широк периметър от мястото на кражбата. Час по-късно мъжът е установен и задържан от екип на „Охранителна полиция” в района на Аавтогарата. В него са намерени пари, а при допълнителни действия в междублокови пространства на ул. „Колю Фичето“ е намерена и чантата.
Извършителят - 31-годишен криминално проявен с кражби и многократно осъждан мъж от с. Цани Гинчево, е установен като извършител и на още три домови кражби от жилища в Шумен. Характерно за всички тях е, че вратите на жилищата са били незаключени през тъмната част на денонощието. Така апашът влизал, взимал набързо каквото му е пред погледа и напускал домовете.
Задържан е за срок до 24 часа в Полицейското управление в Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокуратурата.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top