Шумен  12 °CНеделя, 24- ти Януари
USD  1.60868 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Залесяват 10 декара с благун и липа около Велики Преслав

Залесяват 10 декара с благун и липа около Велики Преслав Източник: СИДП

Област

Десет декара с благун и липа ще залесят до края на тази седмица служителите на ДГС-Преслав. Теренът на който се извършва залесяването се намира в близост до общинския център. Залесяването ще се извърши с 5 900 фиданки, като благуна е закупен от разсадника на ДГС-Върбица, а сребролистната липа от разсадника в село Баяечево. Лесовъдите в стопанството са решили част от дръвчетата да бъдат от вида сребролистна липа, за да подпомогнат пчеларите, които са разположили кошерите си в близост до Велики Преслав. 
Вчера работещите в стопанството залесиха и 750 фиданки в подкрепа на инициативата „75 дървета за 75 години ООН“. В отбелязване на годишнината се включиха много стопанства от системата на СИДП.
През този месец служителите на ДГС-Преслав, освен залесяването, попълниха култура /изкуствена гора/ на площ от 30 декара в близост до землището на село Ловец. Залесяването беше направено с жълъд от космат дъб. Заради засушаването през последните години част от дръвчетата, които горските залесяват не се прихващат и поради това се налага да се прави попълване на културите.
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top