Шумен  20 °CПон, 20- ти Септ.
USD  1.6603 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Задържани са четирима телефонни измамници

Задържани са четирима телефонни измамници Източник: МВР

Област

Трима извършители на измами и техен помагач са задържани в резултат на предприети незабавни полицейски действия.Полицейските действия са осъществени на 28 юли на територията на Великотърновска и Шуменска области. В резултат на проведените незабавни мероприятия, непосредствено след като възрастна жена предала 1 960 лв. на непознат, той бил задържан в лек автомобил на ТИР паркинг малко преди гр. Смядово. Установена е самоличността му – 66-годишен жител на с. Добри Войниково, изяснена била и ролята му на куриер в измамната схема. Същевременно в района на великотърновското с. Камен, в близост до два автомобила, били задържани и авторите на престъплението – трима мъже с богато криминално минало, двама от които местни жители – на 46 и 38 години, и 44-годишен от Горна Оряховица. 44-годишният е с множество криминалистични прояви за измами, осъждан е за убийство, грабеж и проникване в чуждо жилище. 46-годишният също е осъждан за убийство и с криминалистически регистрации за измами, а 38-годишният е регистриран за ползване на чужда търговска мърка.  При последвалото претърсване криминалистите иззели три мобилни телефона със СИМ карти, сумата от 80 лева и вещи, съотносими към престъпната им дейност.

Установено е, че техните жертви - две жени на 83 и 71 години от шуменско село били подведени по добре познатата схема - съдействие на полицията. След като успели да ги убедят по телефона, че са полицейски служители и че трябва да им съдействат за залавяне на хора, които мамят по телефона, непознатите им дали указания да оставят всички пари, с които разполагат,  в плик на едно място близо до имота на една от жените.
Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по започнатото  досъдебното е докладвано на  РП- Шумен и продължава под  нейното ръководство.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top