Шумен  9 °CСряда, 14- ти Април
USD  1.63476 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Възпоменателна церемония по повод 148 години от гибелта на Васил Левски

Възпоменателна церемония по повод 148 години от гибелта на Васил Левски Източник: Инфо Шумен

Шумен

С ритуал по полагане на венци и цветя в Шумен ще бъде почетена паметта на Васил Левски. Възпоменателната церемония по повод 148 години от гибелта на Апостола на свободата ще се състои на 19 февруари, петък, от 11.00 часа пред паметника на Левски на пл. „Освобождение“. Организатори на събитието са Община Шумен и Командването на шуменския военен гарнизон.
Слово за Апостола ще произнесе Юлия Христова, директор на СУ „Васил Левски“. В програмата ще се включат и актьорите Стефани Лечева и Стефан Мараджиев от ДКТ „Васил Друмев“, които ще изнесат рецитал, посветен на Левски.
На церемонията ще присъстват кметът на Шумен Любомир Христов, заместник-кметове, представители на общинската и областната администрация, общински съветници, политически, просветни и обществени дейци.
Ритуалът ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. От общинската администрация призовават гражданите, които ще се включат във възпоменанието, да спазват физическа дистанция и да носят предпазни маски, независимо, че събитието ще се проведе на открито.
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top