Шумен   °CСряда, 24- ти Април
USD  1.83233 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Възпитаници на ЦПЛР- ОДК „Анастас Стоянов“ гостуваха в полицейското управление в Шумен

Възпитаници на ЦПЛР- ОДК  „Анастас Стоянов“ гостуваха в полицейското управление в Шумен

Шумен

Превантивната работа с деца е един от приоритетите на областната дирекция в Шумен.  В полицейското управление в града днес гостуваха деца от различни възрастови групи. С работата на полицията, въоръжението и снаряжението ги запозна гл. инсп. Галин Божилов от Охранителна полиция в РУ- Шумен. Разказа им какви са задълженията и правомощията на униформените полицаи, и с какви помощни средства си служат при охрана на спортни и масови мероприятия, противодействие на престъпността и охрана на обществения ред.
За безопасността на пътя си поговориха с гл.инсп. Веселин Георгиев от „Пътна полиция“. Оказа се, че безпогрешно познават правилата за безопасност и знаят къде трябва  и къде не могат да пресичат.
Най-голяма дискусия предизвика темата за общуване с непознати и какви опасности крие интернет. Децата споделиха, че много техни връстници се опитват да подражават на различни инфлуенсъри. В резултат на реклами в различни платформи и канали често търсят за закупят напитки, които не само не са подходящи, но и са вредни за тяхното здраве. Научиха, че не трябва да използват социални мрежи без знанието на техните родители, и че родителският контрол е абсолютно необходим, за да бъдат предпазени от всички опасности в интернет пространството.
В дежурната част на Районното управление децата научиха от инсп. Стилиян Стоянов в какви ситуации могат да потърсят помощ на тел.112, как полицията реагира на подаден сигнал и как помага на хората.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Област 18.04.2024 г. 18:31:36 ч.
Top