Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Във Върбица почетоха Апостола

Във Върбица почетоха Апостола Източник: Община Върбица

Фото

С възпоменателна церемония на площад “Веригава” в гр. Върбица върбишката общественост отдаде почит пред святото дело на Дякона.
На почитна стража пред Паметната плоча на Левски застанаха председателя на общински съвет Върбица и председател на общински съвет на ДПС- Кадир Хасан, секретаря на община Върбица Къймет Узунова която поднесе от името на кмета на общината инж.Мердин Байрям слово в памет на Великия българин.В него тя каза:“Днес говорим за Апостола не по задължение, а за да си припомним заветите му. И днешният, и утрешният ден имат същата нужда от идеи на държавника, на човека Васил Левски. Днес си припомняме защото този ненадминат в своето величие българин посвети живота си на отечеството. Стори го, защото вярваше. Вярваше в промяната, вярваше в упоритата, последователната работа, която рано или късно ще донесе по-добро бъдеще за народа ни. И не просто вярваше, а вървеше напред, показвайки пътя. Ние трябва да имаме ясното съзнание за отговорностите, които поемаме с делата си. Повече от всякога ни е нужна твърдост и последователност в овладяването на предизвикателствата на времето, в което живеем. Независимо от своите политически убеждения, трябва да се обединим около дългосрочни приоритети. Само чрез единство можем да гарантираме стратегическото развитие на страната. Това е проповядвал Левски
и често е обичал да казва: “И не забравяйте – времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме””.
Цветя и венци положени пред паметната плоча на Дякона във Върбица останаха като доказателство на една неизменна народна любов и признателност към делото и паметта му!
Пресцентър на Община Върбица
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top