Шумен  7 °CВторник, 6- ти Декември
USD  1.84739 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Връчиха наградата за най-добър медицински колектив на годината

Връчиха наградата за най-добър медицински колектив на годината Източник: Община Шумен

Шумен

Екипът на отделението „Уши, нос, гърло“ към МБАЛ-Шумен получи днес наградата „Заслужил медицински колектив“ на Община Шумен за 2022 година. Това стана в началото на заседанието на Общинския съвет. Приза с лика на Св. Иван Рилски и специален диплом връчиха кметът Любомир Христов и председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова.

Любомир Христов поздрави лекарите. Той припомни, че през тази година отделението навърши 70 години от своето създаване. „Но не това e причината за тази награда. УНГ в МБАЛ – Шумен прилага модерни оперативни методи на лечение на тези болести още в най-ранна детска възраст и това го прави едно от водещите здравни заведения в страната. Благодарим ви. Гордеем се с вас. Пожелавам ви здраве и продължавайте да работите със същата отдаденост във вашата благородна професия,“ каза кметът.
Отличието получи д-р Ивелин Христов. От името на своите колеги и началника на отделението д-р Красимир Бозов той изказа благодарност за високата оценка за всичко, което специалистите правят за пациентите и за развитието на ушното отделение в шуменската болница. „Вие го оценихте днес с тази награда и това ни прави щастливи. Наистина, отделението през последните 15 години се разви много. Постигнахме трето ниво на компетентност, каквото имат клиниките в България, развихме и използваме най-модерна технология и смятаме, че така даваме нашия принос за здравето  на населението не само в Шумен, но и в цяла североизточна България,“ каза д-р Христов“.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top