Шумен  26 °CСъбота, 20- ти Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

ВМРО издига за кмет на Шумен историк

ВМРО издига за кмет на Шумен историк Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика


Доц.Стефан Минков, преподавател по Нова обща история в Шуменския университет "Еп.Константин Преславски" и общински лидер на ВМРО, е кандидатът на воеводите за кмет на Шумен. Той е на 50 г., възпитаник на Великотърновския университет, а обучава студенти в Шумен от 1996 г. Днес кандидатурата му бе представена официално пред журналисти от евродепутата Ангел Джамбазки и областния координатор на партията Деан Станчев.
"Имам усещането за сериозен добър резултат. Кандидатът ни е образован и умен човек, доказал се в своето поприще. Един от малкото в национален мащаб с подобна биография и кариера. Твърдо вярваме, че в политиката решенията трябва да се вземат от умни и образовани хора", каза Джамбазки. Програма със 7 приоритета имат воеводите за областния град и сред тях са облагородяване на градската среда, развитие на туризма, подкрепа за млади семейства и семеен бизнес, борба срещу корупцията, намаляване на бюрокрацията. 
"Смятам да възстановим връзката между гражданите и управлението", каза доц. Минков. Той поема и едно нестандартно обещание - ако стане кмет, 365 дни след началото на мандата да организира обществено допитване и ако не получи одобрение за свършеното, да подаде оставка.
ВМРО ще има и листа с общински съветници - достойни хора с опит. Водач ще бъде Деан Станчев. По думите му, очакванията са за сериозна подкрепа от шуменци, която ще им даде възможност да решават важните за хората проблеми.
 
 


Прочетете също
Top