Шумен  25 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Веселин Пенчев: Ръководството трябва да представи мотиви за новата кандидатура за кмет

Веселин Пенчев: Ръководството трябва да представи мотиви за новата кандидатура за кмет Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика

"В недоумение съм как така Националният съвет  /НС/на БСП издига друг кандидат за кмет на Шумен при положение, че вече има номиниран кандидат от общинска конференция и то с огромно мнозинство - Венцислав Венков. Редно е ръководството да обясни какви са мотивите за новата кандидатура. Безпрецедентна е ситуацията. Нямам коментар", това заяви за Инфо Шумен общинският лидер на БСП Шумен Веселин Пенчев.
Той не се ангажира с отговор на въпрос дали инициативен комитет ще издигне отново кандидатурата на Венков за градоначалник. "По скоро въпросът трябва да е адресиран към г-н Венков",
Относно комисията от централата на партията, която ще има за задача да организира изборите и да изиска отчет за дейността на организацията Пенчев уточни, че не е запознат с това решение на НС. "Разбрах, нещо подобно, но тепърва ще се изяснява", поясни той.
 "Ще анализираме ситуацията в момента и следващите дни общинската организация ще излезе с по-подробен коментар", обяви Пенчев.
Дали областният председател на БСП Шумен Иван Ганчев е съгласен с новата кандидатура на проф. Христов? "Не съм разговарял с него и нямам представа за мнението му", каза Пенчев. 
Галина Ганева
 
 


Прочетете също
Top