Шумен  4 °CПетък, 4- ти Декември
USD  1.6096 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Вдигнаха заплатите на селските кметове с 20 %

Вдигнаха заплатите на селските кметове с 20 % Източник: Интернет

Шумен

20-процентното увеличение на основните месечни заплати на кметовете на населени места от 1 октомври, предложено от групата съветници от ДПС, беше гласувано от Общински съвет-Шумен.
Бурни дебати предизвика предложението да бъде повишена заплатата и на кмета на община Шумен, направено от общинска администрация. То беше подкрепено от ГЕРБ и ВМРО, а Максим Иванов отбеляза, че трябва да се помисли изцяло за заплатите на общинските служители.
Зам.-кметът по финанси Татяна Костова заяви, че необходимият за повишението на заплатите на кметовете на кметства финансов ресурс е налице. Тя допълни, че подкрепя и покачването на заплатата на кмета на общината, уточнявайки и неговия размер - също 20 %.
От групата на ДПС поискаха докладната записка да бъде гласувана във вида, в който са я внесли - да се повишат заплатите само за селските кметове. Красимир Костов призова вносителите да оттеглят докладната записка, защото според него не е добре подготвена. Предложението на Веселин Пенчев увеличението на заплата на кмета на община Шумен да не се гласува беше прието.
С гласуване съветниците подкрепиха предложението заплатите на кметовете на кметства да бъдат повишени с 20 %. Така най-ниската заплата на селски кмет в община Шумен става 1015.20 лв., а най-високата - 1238.40 лв. Предходното покачване на заплатите им беше от 1 януари 2019 г.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top