Шумен  13 °CПон, 11- ти Ноември
USD  1.77142 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Ваканцията започва с летни занимания в гората

Ваканцията започва с летни занимания в гората Източник: Снимка: СИДП

Шумен

Колко са защитените територии в България и защо Природен парк „Шуменско плато“ е една от тях? От къде можем да научим повече за застрашените животни и растения и какво трябва да направим, за да могат да оцелеят и да не попаднат сред изчезналите видове? На тези и още въпроси се опитаха да намерят отговор малки ученици от Шумен и експерти от Североизточното държавно предприятие и ПП „Шуменско плато“.
Съвременните деца знаят много, четат и черпят разнообразна информация от интернет, но за съжаление рядко ходят в гората и връзката им с природата се свежда до спорадични пикници с родителите. Целта на шуменската група горски педагози е да изкараме малчуганите от класните стаи, от домовете им и да им покажем, че гората е място, където могат да се забавляват, да играят и да учат далеч от мобилните телефони и компютрите, смята Светла Колева от ПП. Според нея летните занимания в гората са най-добрия начин децата да усетят природата, да я заобичат и да станат най-големите защитници на зеленото богатство на България.
Уроците, които провеждаме с малките ученици са в рамките на два часа и това, че искат да останат с нас и след това ни показва, че сме на прав път и че Горската педагогика в страната ни трябва да продължи да се развива и да търси и намира все повече съмишленици, категорична е Колева.
Преподаватели от летните школи в града могат да направят своите заявки за занимания по Горска педагогика при Светла Колева и Ирина Павлова от ДПП „Шуменско плато“ или Татяна Димитрова от СИДП


Прочетете също
Top