Шумен  20 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

В спокойна обстановка започна изборният ден в Шуменска област

В спокойна обстановка започна изборният ден в Шуменска област Източник: Интернет

Избори

В спокойна обстановка започна изборният ден в Шуменска област. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 7:00 часа. Охраната през нощта е протекла нормално. Няма регистрирани нарушения на обществения ред, свързани с изборите.  Към момента няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Припомняме, че за реда, сигурността и спокойствието в региона  и охрана на изборните секции са ангажирани близо 400 служители на МВР.
 Полицейската охрана на изборните места ще следи строго за недопускане вътре на лица, носещи оръжие и предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние и под въздействие на упойващи вещества. Всички обемисти и съмнителни пакети ще бъдат оставяни извън помещенията за  гласуване. За да не се допусне внасянето на опасни предмети, полицейските служители ще проверяват гражданите в случай на необходимост. Охраняващите полицаи нямат право да влизат в секциите и при евентуални инциденти ще се намесват само по искане на председателите на избирателните комисии.
 На разположение в областната дирекция в Шумен са  мобилни групи а включени разследващи полицаи, служители на охранителна полиция и   криминалисти. Подвижните групи ще следят ще следят за спокойствието на гражданите и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.
Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в областната дирекция издават и в днешния ден удостоверения  на граждани, изгубили , откраднали или повредили личните си карти,  за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. Работното време е от 8:00 – 19:30 часа. Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората. Забранява се ползването на телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане начина на гласуване.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top