Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Утвърдени са три концепции за интегрирани териториални инвестиции на Община Шумен на стойност близо 19 млн. лева

Утвърдени са три концепции за интегрирани териториални инвестиции на Община Шумен на стойност близо 19 млн. лева

Шумен

Днес в Областния информационен център /ОблИЦ/ се проведе среща с медиите, относно разясняване на дейностите по новия подход за финансиране на общините по         т. н. „Концепции за интегрирани териториални инвестиции“ /КИТИ/.
Специалистите от центъра обясниха, че от кандидатствалите седем концепции от областта, са утвърдени шест, а в три от тях Община Шумен е водещ партньор. Одобрени на първия етап „Административно съответствие и допустимост“ са следните концепции: „Създаване на съвременни туристически продукти“ (в партньорство с Община Каспичан), „Внедряване на технологични решения за интелигентна градска среда“ и „Намаляване на вторичното разпрашаване“.
На сайта на Община Шумен от днес е обявено началото на публичното обсъждане на концепциите. Резюмета и презентации са достъпни в раздел „Обществено обсъждане“.
Технологично, процедурата продължава със събиране и обработка на мнения от заинтересовани лица и страни за обратна връзка от общественото обсъждане и последващо разглеждане на концепциите по същество. Финалният етап е за кандидатстване с проекти към управляващите органи на съответните оперативни програми.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top