Шумен  18 °CСъбота, 6- ти Юни
USD  1.72624 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Ути оценява майсторки на кюфтета в Драгоево

Ути оценява майсторки на кюфтета в Драгоево Източник: Снимка: infoshumen.info

Област

Много музика, кюфтета, вино и настроение - с това ще се запомни първият фолклорен фестивал „Драгоево пее и танцува“, който събра местни и гости през уикенда. Инициатор за веселбата беше НЧ „Васил Друмев-1881“ и кметството, а в нахдочвите конкурси се изявиха десетки майстори на кюфтета, питиета и драгоевски вкусотийки.
Най-атрактивен беше готварският конкурс "Кюфте от какво ли не..." и майсторки здраво се бяха потрудили да измислят нетрадиционни рецепти. Единствено забранено за употреба беше дивечово месо.

Тв.водещият и кулинарен спец по всичко Ути Бъчваров пробва стотина вида по отрупаните маси, за да оцени най-добрите. Читалищните дейци от кв. "Кирково" го спечели със своите нетипични кюфтета от цвекло и грабнаха първо място в раздела "кюфте без месо". Възнаградени бяха и усилията на гастрономите от с.Дибич, които демонстрираха кюфтата от охлюви и станаха първи в раздела "новаторство". За класическо пържено кюфте вниманието на Ути спечели специалитът на читалището в с.Кочово.

Конкурсът роди и кюфтета от ориз, праз, моркови... Възможно е от всичко, само добавяш яйце и галета, пържиш и ядеш, обясняваха майсторки, докато специалитетите им цвърчаха в тигани под открито небе.
За доброто настроение на гостите се погрижиха танцьорите от няколко ансамбъла и певецът Денислав Кехайов.

Беше представени и изложба с рисунки на студенти от Шуменския университет. Емилия Балева, Миглена Йорданова, Ипек Ризова и Полина Михнева от специалност Педагогика на обучението по изобразително изкуство показаха какво са сътворили по време на пленер, провокирани от красотите на Драгоево.
 
 


Прочетете също
Top