Шумен  25 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Установиха водача, предизвикал тежката катастрофа на кръстовището между бул. "Мадара" и бул. "Ришки проход"

Установиха водача, предизвикал тежката катастрофа на кръстовището между бул. "Мадара" и бул. "Ришки проход" Източник: Инфо Шумен

Шумен

Извършените множество оперативни действия  от полицейските служители за установяване на извършителя на тежкия инцидент са дали резултат. Установен, задържан и разпитан е 63-годишен мъж от Шумен. Водачът е привлечен към наказателна отговорност, повдигнато му е обвинение. Работа по документиране на престъплението продължава под ръководството на компетентната прокуратура.
От ОД на МВР Шумен отправиха апел към гражданите: "Призоваваме водачите да шофират разумно, да спазват правилата за движение и да бъдат особено внимателни в тъмните часове на денонощието, на разсъмване и когато се стъмнява. Апелираме пешеходците да бъдат внимателни- да не изкачат внезапно на пътното платно, тъй като не могат да предвидят действията на водачите- дали ще могат да спрат навреме, за да ги пропуснат да пресекат.
Отправяме  апел и към всички които стават свидетели на пътно-транспортни произшествия. Разбираме интересът ви да бъдете репортери и да качите „новината“ във фейсбук и другите социални мрежи. Бъдете сигурни, че е невъзможно да получите помощ от екипите на спешна помощ, не е възможно да на място да дойдат спасителни екипи и полицейски служители ако не подадете сигнал на телефон 112 или в полицейското управление и да съобщите за инцидент. Не забравяйте, че всеки от нас може да попадне в ситуация, в която да има нужда от помощ. Помислете си дали забравената в подобна ситуация гражданска съвест би помогнала за изясняване на факти и обстоятелства при произшествие."
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top