Шумен  1 °CСряда, 1- ви Април
USD  1.78517 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Установиха масово неспазване на карантината

Установиха масово неспазване на карантината Източник: Снимка Интернет

Област

Само за последното денонощие на територията на ОДМВР-Шумен са установени четирима души, които не спазват карантината. Те са засечени от полицаи. При обход в Нови пазар полицейски служители забелязали 74-годишен мъж, а при извършена проверка станало ясно, че е поставен под карантина, но я нарушава. Друг 58-годишен мъж също е установен от полицейски служители на Нови пазар, че не спазва наложената му 14-дневна карантина.
28-годишен мъж, поставен под карантина, бил засечен от полицейски служители на изградения контролно-пропускателен пункт на бул.“Ришки проход“ в Шумен. Той пътувал в лек автомобил.  
При проверка на поставени под карантина униформени от РУ-Каолиново установили, че 26-годишна, която се завърнала от страна с усложнена епидемиологична обстановка, не е на посочения от нея адрес. Започнали са проверки за извършени престъпление по чл. 355 ал. 2 от НК. Законът предвижда 5 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева. 
От полицията напомнят, че карантинният период, поставен на хора, които са се завърнали от страни с усложнена епидемиологична обстановка трябва да се спазва. Не трябва да се напуска обитаваното от лицето жилище, независимо, че няма симптоматика и се чувства добре. Молим гражданите да бъдат изключително отговорни и да спазват указанията и инструкциите на здравните власти. Нека бъдем отговорни за нашето и здравето на нашите близки, призовават от полицията.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top