Шумен  1 °CВторник, 12- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Усмихнете се с Георги Мамалев

Усмихнете се с Георги Мамалев Източник: Снимка: РБ "Ст.Чилингиров"

Област

Във Велики Преслав и Шумен гостува Георги Мамалев. Днес той е в старата столица от 17:30 часа в зала "Тържествена" на общината. А на 27 юни, четвъртък, от 17:30 ч. заповядайте в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен. Актьорът във винаги добро настроение ще представи автобиографичната си книга „Усмихни се, човече!”, написана в съавторство с Весел Цанков.
Тя представя многобройните му забавни истории зад кадър с участието на не по-малко популярни и обичани артисти като Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Тодор Колев, Константин Коцев, Велко Кънев, Павел Поппандов и други. В „Усмихни се, човече!” Мамалев споделя и весели случки от детството си, от училището, от казармата, дори от семейната кухня –  как преди да се наложи като актьор е бил метеоролог и главен градинар, кой бивш министър му е правил гипсов бюст, как е партнирал на мечка, лъв и две магарета, защо свързва раздялата със социализма със стриптийз и още много.
За книгата в предговора Мамалев казва: „…Аз нямам литературни претенции; тази книга не е нито роман за моя живот и творчество, нито хронология на срещите ми с велики хора. Просто искам да ви разкажа истории, случили се зад кадър, извън сцената – на местата, където публиката не може да надникне. Те не са заснети, не са и изиграни – истински са. За мен няма по-голяма радост от това непознат да ме погледне и да се усмихне. Ами че това е истинска благодат! Затова искам да ви разкажа тези истории. И ако в процеса на четенето на вашето лице се появи усмивка, знайте – онова, което съм искал най-много, се е случило.”
 Ако ви харесва, стиснете му ръката на живо.
 
 


Прочетете също
Top