Шумен  17 °CСряда, 24- ти Април
USD  1.83027 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Управленската програма на Любомир Христов с приоритети в 9 направления

Управленската програма на Любомир Христов с приоритети в 9 направления Източник: infoshumen.info

Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов представи управленската си програма за настоящия мандат – 2019/2023 г. Тя влиза като докладна записка за предстоящата сесия на Общинския съвет. В документа градоначалникът разделя приоритетите си за работа в няколко направления – финансова политика, икономическо развитие, туризъм, строителство и екология, здравеопазване и социална политика, образование, култура, спорт и младежки дейности, и администрация.
В раздел икономическо развитие, като важни цели Христов е посочил продължаване на успешното партньорство с „Индустриален парк“ – Шумен, работа за привличане на български и чуждестранни инвестиции. Приоритет е и подобряване на обществения транспорт в общината, чрез ремонт на пътната и улична мрежа, а и чрез създаване на по-ефективен и екологичен транспорт за подобряване качеството на въздуха.
„Утвърждаване на регион Шумен, като привлекателна, предпочитана, целогодишна и конкурентна туристическа дестинация“, е стратегическата цел в раздел туризъм. Реализацията на това кметът и екипът му виждат, чрез подобряване на туристическата инфраструктура, развитие на обектите от културното наследство, развитие на нови фестивални и туристически форми, подобряване на информационното осигуряване на туризма.
Ремонт на централната пешеходна зона от площад „Кристал“ до площад „Освобождение“ и ремонт на настилката, осветлението и водната естакада към паметник „Създатели на българската държава“, са сред основите приоритети в раздел строителство и екология. Там са включени още укрепване на коритата на реките "Енчова" и "Поройна", както и разширяване на улица „Марица“ с още едно платно, чрез покриване на реката в участъка от зала „Младост“ до второто кръгово кръстовище до зала „Арена Шумен“.
Кметът предвижда още изграждане на нов корпус на детска градина „Щурче“, ремонти на Регионалната библиотека и музея, както и обновяване на концертната зала „Проф. Венета Вичева“.
Не на последно място в целите е и тази от първия кметски мандат на Христов – завършване на ремонта на Летния театър, започнат преди повече от 10 години.
В строителство и екология внимание е обърнато и на болната тема „воден сектор“, там общинското ръководство залага на търсене на алтернативни водоизточници за Шумен – възстановяване на старите сондажи „Мътница“ и „Макак“, както и разкриване на нови източници за поливна вода за поддръжка на зелените площи.
В управленската програма е залегнало и предизборното обещание на Любомир Христов за нов градски стадион, както и ремонти на залите „Младост“ и „Плиска“.
Кметът иска още подобряване на административната дейност на Общината и по-висока ефективност на публичните услуги. В раздела за администрацията са предвидени създаване на нови и лесно достъпни електронни услуги, както и активно партньорство с гражданите и бизнеса.
Програмата е отворен документ, който може да бъде допълван и променян.  
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top