Шумен  -2 °CНеделя, 10- ти Декември
USD  1.81482 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Управител от Ловеч оглави ВиК-Шумен

Управител от Ловеч оглави ВиК-Шумен Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Извънредното общо събрание на ВиК-Шумен, закрито за медии, одобри нов временен управител на дружеството - Илиян Илиев от Ловеч. Той е бивш шеф на тамошното водоснабдително дружество, вече освободен от поста, но неясно защо. Както се очакваше, специалистът бил предложен от представителя на държавата /която има 51% във ВиК-Шумен/ и спечели с 53% от гласовете. "За", освен представителя на държавата, са гласували и от Община Венец.
Предложението на Общинския съвет - Шумен поста да бъде зает от съветника Иван Ламбов се оказа наистина еднодневка, както Инфо Шумен писа. То също било подложено на гласуване, но събрало 28% одобрение, а 9% гласували "въздържал се". 
Предстои министърът на МРРБ да сключи договор за възлагане управлението на дружеството. Илиев ще бъде на поста да провеждане на конкурса и одобряване на избран управител за ВиК-Шумен.Присъстващите представители на общини в общото събрание в петък излязоха разочаровани. Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил обяви пред журналистите отвън, че случилото се не приличало на общо събрание, а било "по-бетер от текезесарско".

Зам.кметът на Велики Преслав Димо Бодуров също каза, че е гласувал против, защото не се знаело нищо за новия шеф, освен че ЕГН-то му започва с 64 и че е работил в сферата на ВиК.
Очаква се идната седмица новият управител да поеме ръководството. А дали ще се нагърби с намаляване цената на водата с 10 стотинки, каквито принципни изявления бяха направени, тепърва ще стане ясно.
 
 


Прочетете също
Top