Шумен  13 °CПетък, 24- ти Май
USD  1.80194 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Учители от Белгия, Франция, Швеция и Испания гостуват на ДГ "Космонавт"

Учители от Белгия, Франция, Швеция и Испания гостуват на ДГ "Космонавт" Източник: ДГ "Космонавт"

Фото

16 учители от Белгия, Швеция, Франция и Испания една седмица ще бъдат гости в ДГ „Космонавт“ в рамките на визитата по проект „Защити своята планета“, по програма „Еразъм +“ на ЕС. Мобилността в България е под наслов „Децата на 21 век с мисия да защитят планетата“.


След традиционното посрещане с хляб и сол в детската градина, гостите бяха приветствани от малките космонавтчета с музикална програма. Чуждестранните учители разгледаха детското заведение и се запознаха с възпитаниците му. Всяка група ги изненада с нещо приятно свързано с темата на проекта.Мобилността продължи с представяне на екопрактиките, които се прилагат в детската градина и 12 – те книжки „Горски буквар“, които деца и учители, от всяка група, сътвориха заедно. Букварите имат за цел чрез игри, приказки и обучителни материали да разширят знанията и уменията на децата за опазване на природата и да доразвият тяхното екологично възпитание – сподели Дарина Димитрова, Директор на ДГ „Космонавт“.
Дейностите, които са включени в програмата по мобилността до края не седмицата са насочени към опазване на гората. Новото в този проект е че всяка държава има компонент, който разработва: Белгия – опазване на реките; Испания – опазване на океаните; Швеция – опазване на градовете; Франция – опазване на моретата. 
Крайната цел на проекта „Защити своята планета“ е показаните добри практики, по време на всяка мобилност, да се превърнат в траен опит в работата на учителите и да намерят място в образователния процес – допълни госпожа Димитрова.
Визитата в ДГ „Космонавт“ ще продължи с уроци свързани с екологичното възпитание и образование, STEM и STEAM образованието, изнесени уроци в ПП „Шуменско плато“, обучения от външни лектори по еко теми, арт работилница с природни материали.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Област 17.05.2024 г. 17:19:26 ч.
Top