Шумен  11 °CСъбота, 5- ти Декември
USD  1.60855 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Ученичка и двама студенти в листата зад Драев

Ученичка и двама студенти в листата зад Драев Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика

75% от листата на ДБГ /БНД, ЕНП,ССД, Глас народен и НДСВ/, които издигнаха за кандидат-кмет независимия Добромир Драев, е заета от представители от гражданската квота. Това обявиха днес от коалицията и уточниха, че това важи за 30 от всички 41 кандидати за общински съветници. Средната възраст на кандидатите е 42 години.14 души са на възраст до 35 г. Най-младият кандидат е само на 18 години и това е ученичката в 12-ти клас - Доротея Стоянова. Най-възрастният кандидат за съветник е на 68 г.
В листата са 8 учители и сред тях е Анелия Веждарова. Двама са преподавателите от Шуменския университет - проф. Драгомир Марчев и гл.ас. Бисерка Йовчева, двама са и студентите от университета -  Николай Траянов и Юлия Дочева.
Лекарите в листата са признатите професионалисти - д-р Ивайло Петров, началник на отделението по неврология в МБАЛ - Шумен АД,  анестезиологът д-р Димитър Димитров.
Юристите са четирима - Даниела Русева, Ася Аспарухова, Анатоли Дочев, Димитър Димитров. Има представител на синдикатите - Радостин Павлов. На банките в лицето на директорката на "Инвестбанк" АД - гр. Шумен Калина Маринова, на религията - пастор Пламен Василев, инженери, икономисти, представители на бизнеса.
В листата на ДПГ е включен и Валери Младенов, един от водачите на протестите срещу високите цени на тока и водата.
 
 


Прочетете също
Top