Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Търсят се гвардейци

Търсят се гвардейци Източник: Военно окръжие II степен – Шумен

Област

За нуждите на Националната гвардейска част (НГЧ) са обявени 101 вакантни длъжности за войници. Търсят се гвардейци, младши шофьори и младши охранител. Това съобщиха от Военно окръжие II степен – Шумен.
За длъжността „Гвардеец” се изисква кандидатите да отговарят на специфични изисквания: да са с ръст 175-185 см, да нямат татуировки по видимите части на тялото и индексът на телесната им маса да е между 20 – 30 %. За обявените длъжности за младши шофьори към НГЧ се изисква кандидатите да притежават валидно свидетелство за управление на МПС с категории „С”; „С+Е” или „D” . Документи се приемат до 09 май 2024 г., а конкурсът ще се проведе на 28 и 29 май 2024 г. в Националната гвардейска част в София.
Със заповед на командира на Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана са обявени 19 длъжности за войници във военни формирования в София, Сливен и Копривщица. Търсят се младши специалисти по логистика, войници за поддръжка, обслужване и охрана на войсковия район, енергетици и други. Срокът за кандидатстване е до 07 май 2024 г. Конкурсът ще се проведе в град София по график в периода от 24 до 28 юни 2024 г.
За желаещите да изпълняват военната професия и да станат част от въоръжените сили на Република България са обявени и две войнишки длъжности за младши шофьори ( с кат. „С”) във Военно-географската служба в град Троян. Кандидатства се в срок до 08 май 2024 г., а конкурсът е обявен да се проведе на 11 и 12 юни 2024 г. в град Троян.
За обявените длъжности за военна служба кандидатите се явяват на конкурси. Бъдещите войници решават тест за обща култура и полагат изпит по физическа подготовка, на който показват своите сила, бързина, и издръжливост. Последният етап от конкурса е събеседване пред комисия. Спечелилите конкурс сключват договор за военна служба с допълнителни възнаграждения и социални придобивки, съгласно Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.
Заявленията и необходимите документи за участие в конкурс се подават във военните окръжия.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top