Шумен  4 °CВторник, 28- ми Януари
USD  1.774 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Турция ни върна убиец от ревност

Турция ни върна убиец от ревност Източник: Снимка: infoshumen.info

Област

Турция ни върна 22-годишния Юзджан Раим от шуменското село Вълнари, обвинен задочно у нас в зверското убийство на Рейхан Мехмед/34г./. Младият мъж бил бил арестуван в град Чорлу на 30 март, а в четвъртък е бил екстрадиран и доведен в ареста в Шумен. В петък късно следобяд Окръжният съд в Шумен трябваше да реши дали Юзджан остава в ареста с постоянна мярка задържане под стража.
Убийството стана на 16 септември м.г. След пет дни трупът беше открит в гориста местност с обгаряния и напреднал стадий на разложение, припомни фактите днес шефът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим.

Много полицаи и над 100 доброволци издирвали търговеца от Вълнари. Разследващи установили, че е бил бит с метална щанга. Черепно-мозъчна травма е причинила смъртта, а след това убиецът завлякъл трупа в гориста местност и пробвал да реже части от тялото, дори и да го запали, но не е успял.
Съмненията паднаха върху Юзджан, а в къщата му в с.Вълнари си открити вещи и дрехи, които го уличават в деянието. Установено е, че на 20 септември със самолет той е излелят от Варна за Истанбул.

Бил привлечен като обвиняем задочно, а сега обвинението му е предявено официално, каза окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева. Той е направил и признания.
По данни на Инфо Шумен, убийството е извършено от ревност. Макар и с разлика във възрастта, убиец и жертва имали афинитет към една и съща жена в селото. Във фаталната нощ на 16 септември търговецът й гостувал, а тя пуснала съобщение на по-младия мъж, който дошъл пиян и се разправил със съперника.
 


Прочетете също
Шумен 26.01.2020 г. 14:00:43 ч.
Фото 25.01.2020 г. 12:46:50 ч.
Шумен 26.01.2020 г. 14:00:43 ч.
Смърт след купон
Top