Шумен  25 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Трио Владигерови с концерт в Шумен

Трио Владигерови с концерт в Шумен Източник: Община Шумен

Култура

Внуците на бележития български композитор Панчо Владигеров – Екатерина, Александър и Константин Владигерови ще гостуватв Шумен.
На 15 септември от 18.00 часа на специално изградена сцена в градинката пред НЧ „Добри Войников-1856“ Трио Владигерови ще изнесат пред шуменската публика концерт под надслов „Северна песен“. Гост солист ще бъде Калина Василева с флейта.
В програмата са включени произведения от композиторите Панчо Владигеров, Лудвиг ван Бетховен, Джордж Гершуин, Якоб до Бандолим, Пакито Д' Ривера и братята Константин и Александър Владигерови.
Входът за зрители е свободен. Концертът се осъществява със съдействието и финансовата подкрепа на Община Шумен.
По следите на фамилната си история внуците на големия български композитор Панчо Владигеров се отправят на едно малко концертно пътешествие в Северна България. Първата спирка е във Велики Преслав, където те ще свирят на открито в градинката до храм „Св. Архангел Михаил“ на 14 септември от 19.00 часа.При гостуването си в града те ще посетят и дома, дал подслон на семейството на Владигеров по време на евакуацията от съюзническите бомбардировки в края на Втората световна война през 1944 година.
Следва спирка в „родния“ Шумен, където винаги се завръщат с огромна радост за среща с шуменската публика. На 15 септември внуците на композитора ще концертират на открита сцена в градинката пред НЧ „Добри Войников-1856“. Там в началото на миналия век Панчо Владигеров и неговият брат близнакцигуларят Любен Владигеров също са изнесли първия си концерт.
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top