Шумен  25 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Трима туристи обновиха Платото

Трима туристи обновиха Платото Източник: Снимки:ПП "Шуменско плато"

Шумен

Трима активни пенсионери облагородиха местността „Операта“, която се намира в Природен парк „Шуменско плато“, до заслон „Бигора“. След съгласуване и със съдействието на служители на парка, доброволците Петър Георгиев, Мира Ганева и Богдана Христова почистили мястото. Поставили са нови места за сядане, а старите са обновени, възстановено е и огнището. С личен труд и материали Петър Георгиев изработил маса за туристите, които обичат да посещават тази гориста местност. "Не съм изчислявал колко ми е струвало, могъл съм, направил съм я", казва пенсионерът. Разказва, че и пред блока, където живее, на ул."Искър", също направил маса за съседите си.

Пенсионерите обясняват, че със сигурност всеки може да помогне с нещичко за облагородяване на средата, стига да иска.
Лошото е, че често в района на Парка има посегателства върху туристическата инфраструктура. През годините множество доброволци са помагали за възстановяването й и после са изпитвали разочарование. Дано този път не стане така. 
Тримата пенсионери са активни туристи и неведнъж са алармирали за различни нередности. От Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ са ги вземали под внимание и сега им благодарят за инициативата. 
 
 


Прочетете също
Top