Шумен  -2 °CНеделя, 10- ти Декември
USD  1.81482 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Тишо - Приключенецът стигна Виена

Тишо - Приключенецът стигна Виена Източник: Снимка: Личен архив

Шумен

"Те ма е у Виената" - така се "провикна" шуменският полицай Тихомир Радев в личния си профил във фейсбук в сряда вечерта, на 9-ия ден от своето "Приключение по Дунав". За сега всичко е по план, не липсват приключения и перипетии, но не са фатални. А от снимките, които пуска, става ясно, че е хванал здрав тен. Самият той твърди пък, че се чувства физически добре.
Обяснява, че поради технически затруднения в днешния ден гребането му е стартирало по-късно. "Минах два шлюза и съм преди границата със Словакия. Времето се скофти и щях да рискувам излишно, ако продължа. Колкото толкова - 62 км за днес. Къпя се, готвя, и лягам", пише приключенецът.
Както Инфо Шумен писа, литературния маршрут по романа "Дунавския лодкар" на Жул Верн, стартира от Инголщат на 11 юни, от изворите на река Дунав.

До сега е имал лека авария - в събота отстранявал проблем с колелото на количката, с която придвижва каяка по суша, но отстранил проблема със свински опашки. В един от дните имало и силен вятър, гребането вървяло адски трудно, но се справил. Най-хубавото е, че по пътя си среща и приятелски настроени хора, които му помагат с храна. Още в първия ден по реката до град Келхайм, докато си приготвял супа от коприва, привлякъл интереса на хлапаци. Като научили с какво се е заел, хукнали и се завърнали с две хлебчета и три немски наденички.
Успех!
 
 


Прочетете също
Top