Шумен  3 °CВторник, 28- ми Януари
USD  1.774 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Тишо: Имах огромната ви подкрепа и благодаря!

Тишо: Имах огромната ви подкрепа и благодаря! Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Тихомир Радев се завърна в Шумен след своето уникално приключение по Дунав. Пред кметството в града шуменци го чакаха днес с пита, а той призна: "Щастлив съм, че успях не само заради себе си, но и заради това, че не предадох доверието на всички вас. Имах огромната ви подкрепа и ви благодаря!". Той успя рекордно бързо - за 37 дни превзе реката от нейните извори в Германия до вливането в Черно море. "Смазан съм физически, не крия, но съм пораснал с една реализирана мечта", откровен беше Тишо. Днес най-много бяха посрещачите му от Скаутския клуб на Шумен, които бяха и най-трогателни при изпращането му.

Те задаваха и най-интересните въпроси към бате Тишо - от това дали ще опише приключенията си до яде ли месо?
Да, целта на Тихомир е да събере във филм преживяното и той да се завърти в шуменските училища. През август пък, всички хлапета, вдъхновени от неговото приключение по Дунав, имат възможност да рисуват съпреживяното и после най-добрите ще бъдат наградени.
А колкото до яденето - нарочно похапвал месо преди пътешествието, за да може да издържи, сега пак се връща към вегитарианството. Тишо сподели, че по време на приключението си е похарчил само 4,80 евро за две газирани води в Австрия. Иначе навсякъде намирал подходяща питейна вода, имал подкрепата и на много дружелюбни хора.

Тишо получи специален плакет на Община Шумен и кмета на града за постижението си. Той също донесе подарък за града - книга, която видял да пада във водите на Дунав в австрийска територия, докато се разминавал с огромен кораб-гимназия, пълен с ученици. "Мястото й е в библиотеката", каза Тишо, който ще я занесе там, а всички шуменци ще могат да я вземат и четат. "Това приключение започна от една книга и пак завършва с книга", каза шуменският приключенец. 
И да знаете, че няма да почива, приключенията го зареждат и утре пак е във вода с приятелката си Красимира, разкри тя.
 


Прочетете също
Шумен 26.01.2020 г. 14:00:43 ч.
Фото 25.01.2020 г. 12:46:50 ч.
Шумен 26.01.2020 г. 14:00:43 ч.
Смърт след купон
Top