Шумен  20 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Театърът кани двама на "Кукери" с един билет

Театърът кани двама на "Кукери" с един билет Източник: ДКТ "В.Друмев"

Култура

ДКТ "Васил Друмев" - Шумен прави специален комплимент към публиката си за Световния ден на театъра, 27 март - билет за двама за оригиналния танцов спектакъл "Кукери". Двама души ще влязат срещу 10 лева и ще гледат постановката от 19 часа в голяма зала, казаха от храма на Мелпомена. В ролите противно на очакванията са само жени: Димитрия Милушева, Дорина Пунчева, Ивана Бобойчева, Калина Георгиева, Пламена Пенчева, Янислава Линкова. Спектакълът, чиято успешна приемиера беше наскоро, се осъществява с подкрепата на Етнографски музей на открито "Етър".
През целия празничен ден актьорите ще посрещат гости и канят всички желаещи на шеметно пътешествие. Целта им е да разкрият част от работния процес в шуменския храм на Мелпомена.
В 10 ч. пред ДКТ "В.Друмев" ще бъде издигната хоругвата на театъра, ще бъдат поднасени цветя пред паметниците на Васил Друмев и Добри Войников.
В 11 ч. в камерна зала ще бъде представен  образователния спектакъл игра "КНИЖКИ СЛАДКОДУМКИ" от Панайот Цанев. С децата ще учат и играят Александра Михайлова и Микаела Берчева. След това за най-малките любители на театралното изкуство ще има детско творческо ателие.
В 13 ч. гости ще бъдат студенти от ШУ "Еп. Константин Преславски", за да видят как преминава "Един ден в театъра".
 Световният ден на театъра е обявен през 1961 година от Международния театрален институт. Чества се ежегодно на 27 март с  разнообразни национални и международни инициативи и едно от най-известните е разпространение на послание от личност от световна величина. Тази година автор на посланието е Карлос Селдран, Куба.
 
 
 


Прочетете също
Top