Шумен  1 °CВторник, 12- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Съдии и прокурори играят шах с ученици

Съдии и прокурори играят шах с ученици Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

По повод 140 години от приемането на Търновската Конституция и професионалния празник на юристите 16 април, Съдебната палата в Шумен отваря врати за гости, магистрати също ще посетят училищата в града.
Една от най-атрактивните инициативи е благотворителният турнир по шахмат под надслов "Подкрепи и насърчи". Участници ще са децата от шахматен клуб "Шумен", магистрати и служители от Окръжен и Районен съд в Шумен, както и шуменската Окръжна и Районна прокуратура. Събраните средства ще отидат за децата от шахматния клуб. Старт на партиите ще бъде даден в 11 часа в сряда, а мястото е фоайето пред зала 9.
В понеделник съдии от Окръжен съд ще гостуват на ученици от Професионалната гимназия по икономика и ще направят презентации по повод Деня на Конституцията.
На следващия ден Окръжен съд и омбудсманът Иван Капралов ще имат съвместен "Час по Конституция". В палатата ще гостуват ученици от СУ "Йоан Екзарх Български", ППМГ "Нанчо Попович" и ПГ по икономика.
"Час на класния ръководител в съда" ще има в четвъртък. На гости на Окръжен съд са поканени деца от 4-ти клас от ОУ "Илия Р.Блъсков". Те ще се запознаят с функциите на съдията и прокурора в процеса, ще гледат и детски анимационни филми с правна насоченост.
 
 


Прочетете също
Top