Шумен  20 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Сунай Садък е кандидат-кметът на ДПC за Шумен

Сунай Садък е кандидат-кметът на ДПC за Шумен Източник: ДПС

Избори


Общинският съветник Сунай Садък бе одобрен за кандидат -кмет на Шумен, съобщиха от централата на ДПС. 
"Благодаря на ръководството на партията за гласуваното доверие към мен. Приемам одобрението като отговорност", заяви за Инфо Шумен Сунай Садък. Той уточни, че причина за утвърждаването му е представената концепция за развитието на Общината оценена от комисия и Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.
Сунай Садък е на 51 години, родом от Шумен. С две висши образования - от Шуменския университет, специалност "Биология" и ВТУ "СВ.СВ. Кирил и Методий" - "Публична администрация". Вече два мандата е общински съветник и един от най-активните в групата на Движението. Член на постоянната комисия по "Бюджет и финанси" и "Икономическа политика" в Общинския съвет. Семеен. Дядо на внуче.
За Каолиново кандидатът за шести мандат е Нида Ахмедов. За Върбица инж. Мердин Байрям. Във Венец - досегашният кмет  Нехрибан Ахмедова.

Кандидатът за община Хитрино е Ферхан Ахмед.
Ново лице влиза в предизборната битка за Никола Козлево. 30 годишният Исмаил Недрет, собственик на строителна борса.
Един от кандидатите Турхан Каракаш - бивш кмет, с два  успешни мандата, си е направил отвод. На въпрос на почетния председател "защо има ли конкретна причина?", отговорът е "Трябва да се дава път на младите".
Галина Ганева 
 
 


Прочетете също
Top