Шумен  -4 °CСряда, 20- ти Януари
USD  1.61212 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

СУ „Сава Доброплодни” отбелязва патронния си празник

СУ „Сава Доброплодни” отбелязва патронния си празник Източник: Снимка: Инфо Шумен

Шумен

Патронният празник на СУ „Сава Доброплодни” - 3 декември, беше отбелязан с редица събития през изминалите дни. Извършено е традиционното посвещаване в доброплодство на първокласниците. В последния присъствен ден всеки от първолаците е получил значка и книгоразделител със заветите на Сава Доброплодни. В училището е подредена изложба на рисунки на ученици и учители. Представен е и филмът „Пътят на Доброто”, посветен на 200-годишнината от рождението на Сава Доброплодни. Филмът, изработен от екип от училищната общност, показва изминатия път и този, който предстои пред СУ „Сава Доброплодни”.
Директорът на учебното заведение Албена Иванова-Неделчева отправи поздрав към настоящите и бивши възпитаници на реномираното училище:
     „Честит празник на всички, които чувстват „Сава Доброплодни” свое училище!
     Пожелавам на ученици, учители и родители здраве и неизчерпаеми сили, за да продължим традицията нашето училище да бъде знак за качествено образование, оригиналност и висок професионализъм!
     Днес се навършват 200 години от рождението на Сава Доброплодни. С гордост можем да заявим, че делото му е продължено от бъдещото поколение в нашия град.
     Изказвам признателност и уважение към екипа от ученици и учители, които направиха така, че и тази година да се състои седмицата, посветена на патронния празник.
     Благодарност към тези, които с труда и всеотдайността си превърнаха СУ „Сава Доброплодни” в уникално училище.”

Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top