Шумен  26 °CСъбота, 20- ти Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Стартира Национален образователен конкурс „Изучаваме света с ГИС“

Стартира Национален образователен конкурс „Изучаваме света с ГИС“ Източник: ШУ Еп. Константин Преславски

Шумен

На 18 септември 2023 г. стартира Националният образователен конкурс „Изучаваме света с ГИС“. Той се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката, в партньорство с водещи академични, браншови и медийни организации. Конкурсът е част от събитията по повод Световния ден на географските информационни системи (ГИС) у нас и има за цел да насърчи преподаватели, ученици и студенти да използват по-широко богатите възможности на уеб картите и ГИС технологиите и да покажат своите умения, идеи и проекти.
В срок до 13 октомври 2023 г. всички желаещи могат да заявят своето участие в конкурса, като се регистрират в една от следните 4 категории:
Преподаватели
Ученици
Отбор
Студенти.
С помощта на лесната за използване уеб ГИС платформа ArcGIS Online, желаещите да се включат могат да създадат карта, дигитална история под формата на сторимап или друг ГИС проект на интересна за тях тема – от образование, история и култура, през опазване на природата, до ресурси за учебния час и други теми, по избор на всеки участник.
Достъп до ArcGIS Online и неговите приложения за уеб и мобилни карти имат както всички български училища по програма „ГИС в училище“, така и университети, използващи Есри академична програма. Всички други желаещи да участват в конкурса могат да си създадат безплатен публичен ArcGIS Account.
Крайният срок за подаване на готовите проекти е до 27 октомври 2023 г. на имейл: schools@esribulgaria.com.
За победителите са предвидени много награди: парична премия, безплатни ГИС обучения, специализирани ГИС атласи, книги, грамоти и др.
Всички създадени уеб карти и приложения ще бъдат включени във виртуална изложба, съпътстваща конференцията по случай Световния ГИС ден на 15 ноември 2023 г. Най-голямото събитие в тази сфера у нас се организира вече повече от 20 години от Есри България в партньорство с водещи организации от различни сфери. Победителите в образователната надпревара ще бъдат наградени на тържествена церемония по връчване на годишните отличия по случай ГИС деня.
Всички подробности и регистрация на страницата на “Изучаваме света с ГИС”.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top