Шумен  20 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Среща с автограф с Михаил Вешим

Среща с автограф с Михаил Вешим Източник: НЧ „Добри Войников-1856“

Шумен

Писателят Михаил Вешим ще гостува в Шумен. На 30 май, четвъртък, от 18.00 ч. в зала „Сава Доброплодни“ на НЧ „Добри Войников-1856“ той ще представи най-новата си книга „Стари хипари и нови разкази“.
В сборника са включени някои от познатите морски разкази на автора и осем нови истории, пропити със звън на китари, среднощни къпания и носталгия. „Тези разкази, скитащи и хипарливи, нося със себе си почти през целия си живот. Нямаше как да протестирам срещу „бетономорието“, освен да пиша разкази,“ споделя Михаил Вешим в анотацията към книгата. И добавя, че текстовете в нея не са хумористични, а по-скоро тъжни, с леко крива усмивка и нови въздишки. „Защото още не мога да забравя моето море, което остана цветно само в спомените,“ казва писателят и препоръчва да се четесмузиката на миналото - „Бийтълс“, „Стоунс“ и непременно Георги Минчев и Васко Кръпката.
Михаил Вешим е роден в София на 17 септември 1960 г. Завършил е журналистика в Софийския университет. От 1982 г. работи на различни позиции в „Стършел” и в момента е главен редактор на хумористичния вестник.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top