Шумен  6 °CПетък, 28- ми Февруари
USD  1.78175 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Спор между община и фирма оставя 9 имота без газ

Спор между община и фирма оставя 9 имота без газ Източник: infoshumen.info

Шумен

С плакати „Искаме газ“, „Чист въздух“, „Общината - майка или мащеха“, „Благоустрояване“ живеещите на ул. „Георги С. Раковски“, №№ 68-102 в Шумен протестираха днес за това, че имотите им няма да бъдат включени в общия инвестиционен план на фирма „АресГаз“ за тази година. Причината е, че общинската администрация и фирмата не могат да стигнат до съгласие за това откъде да минава трасето на газопровода, който да захрани деветте имота, намиращи се от северната страна на улицата.

Ако спорът продължи, ние ще бъдем изключени завинаги от възможността да газифицираме жилищата си, заяви проф. Надка Николова, координатор на протеста, по време на който на водачите на преминаващите през кръстовището на ул. „Георги С. Раковски“ и бул. „Симеон Велики“ автомобили бяха раздавани листовки с исканията на гражданите. Тя допълни, че по време на приемния ден са получили уверение от кмета Любомир Христов, че ще съдейства за осигуряване на газ. Досега обаче няма реални действия в тази посока, а до края на годината не остава много време за прокарване на необходимото трасе. „Институциите са от и заради нас - гражданите, но от един момент са заради себе си“, каза проф. Николова.
Ул. „Георги С. Раковски“ не е асфалтирана от 1982 г., отбелязаха живеещи там. Освен това липсват тротоари, редица сгради се рушат, дърветата не се поддържат, трафикът на тежкотоварни автомобили е денонощен.
Протестите ще продължат.
 


Прочетете също
Top