Шумен  26 °CСъбота, 6- ти Юни
USD  1.72624 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Спецоперация удари колекционер на монети

Спецоперация удари колекционер на монети Източник: Снимка: ОД на МВР-Шумен

Област

Колекция от 970 монети, нерегистрирани по надлежния ред, беше иззета от къща в шуменското село Пет могили вчера. На находката униформените попаднали по време на специализирана операция в селото за противодействие на битовата престъпност, под ръководството на Окръжна прокуратура-Шумен. Блио извършено претърсване в имот, обитаван от 46-годишен местен жител. Намерени били 970 монети с различна датировка. Сред тях със сигурност има такива, които представляват интерес за колекционери и се търгуват в интернет. В жилището е намерен и иззет металотърсач. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в Полицейското управление в Каолиново.

При извършени проверки на други два адреса са намерени 5 кубика дърва, за които е установено, че са откраднати от от временен горски склад. Започнати са бързи полицейски производства.

На изградените 4 контролно-пропускателни пункта в село Пет могили са проверени 68 автомобила. Установени са 26 нарушения на скоростните режими. Посетени и профилактирани са 11 души от криминалния контингент. Извършена е проверка и на жител на село Пет могили с наложена мярка "домашен арест" след извършен грабеж. 
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top