Шумен  16 °CПон, 27- ми Юни
USD  1.85845 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Сметище се превърна в спортен комплекс

Сметище се превърна в спортен комплекс Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Запустелите и опасни тенис кортове в Градската градина на Шумен, доскорошно свърталище на бездомни, вече са превърнати в модерен спортен комплекс с две игрища. Всяко е удобно за три вида спорт, има и 400 седящи места за публика. Общинският терен е взет за 10 години на концесия от фирма, която е вложила 205 000 лв.

Във вторник кметът Любомир Христов и журналисти посетиха новото място за спорт и градоначалникът бе категоричен, че е удовлетворен от свършеното. Сметището, трупано 20 г., вече е прекрасно място за шуменци и децата им, каза той след като разгледа игрищата, съблекалните и треньорските стаи.
Мнозина шуменци помнят базата в парка и са спортували на нея. Преди десетилетия обаче, теренът е бил постлан със сгурия. Сега е с изкуствена трева. На игрищата може да се тренира тенис, баскетбол, волейбол и футбол срещу заплащане.
20 лв. на час ще струва играта на тенис, а 30 лв. за другите спортове. Комплексът работи от 10 до 22 часа.
Кметът обяви, че Градски и ученически първенства ще се провеждат безплатно.

След изтичане на договора, общината става собственик на обновената база.
Освен спортна част и помощни сгради към нея, е изградено и уютно заведение. Повече от година от договора е изтекла. Толкова е било нужно на инвеститора да изсече горичката и да преобрази околните недовършени и срутени сгради.  
 
 


Прочетете също
Top