Шумен  16 °CПетък, 5- ти Юни
USD  1.73852 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Слагат дезинфектант до банкоматите в Нови пазар

Слагат дезинфектант до банкоматите в Нови пазар Източник: Снимка Община Нови пазар

Област

По инициатива на кмета на община Нови пазар Георги Георгиев на всички банкомати в града ще бъдат поставени диспенсъри с дезинфектант.
„Банкоматите са рискови точки за заразяване. Мисля, че мярката е основателна. Там имаме голям поток от хора, а целта ни е да намалим възможните заразни точки", коментира градоначалникът.
Мярката, която се взема, е част от превантивния пакет, който е въведен със Заповед № 315 от 16 март 2020 г. на кмета на Община Нови пазар, след взето решение на Щаба за борба с разпространението на COVID-19.
Паралелно с това от 17 март в Нови пазар не е спирала обработката с дезинфекциращ разтвор на уличната мрежа, градски паркове и детски площадки против разпространението на COVID-19. Местните пожарникари също помагат на общинските работници.
„Продължавам да апелирам за спазване на разпоредбите от национално и местно ниво. Останете си у дома, ограничете контактите си, за да не станете неволни приносители на заразата. Предприемайте пътувания само в случаи на неотложност", призовава за пореден път кметът Георгиев.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 02.06.2020 г. 15:46:16 ч.
Top